marți, 12 octombrie 2010

La IFN-urilor, inainte credite cu buletinul acum scadere cu 6% in 2010

In primul rand ce sunt IFN-urile. Sunt Instituti Financiare Nebancare iar in mare sunt diferentiate fata de banci prin faptul ca nu au voie sa atraga depozite bancare de la populatie.
Anul acesta se pare ca e un an greu si pentru IFN-uri. In primele opt luni ale acestui an inregistrind o scadere de aproape 6%. Adevarul e ca sectorul auto e mort iar leasingul auto care primea finantare la greu din partea IFN-urilor e si el pa pamant.
In acelas timp datorita faptului ca acum cativa ani dadeau credite cu buletinul (dobanda era insa pe masura riscului) au ajuns la un volum de 33% de credite neperformante in martie 2010 fata de 7% la sfirsitul lui 2008.
In alta ordine de idei, daca lumea tot a inceput sa constientizeze faptul ca punand o ipoteca costurile unei finantari sunt mai mici se indreapta catre banci. Binenteles ca trebuie sa te bazezi pe niste venituri cat de cat sigure ca sa iti asumi un asemenea risc.
IFN-urile dupa parerea mea or sa scada in continuare si datorita faptului ca lumea incepe sa evalueze din ce in ce mai atent avantajele si dezavantajele diferitelor oferte de finantare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu